Mäso kamzíkov je tmavé, aromatické a býva tučnejšie (lojovitějšie). Ak mäso pochádza zo starších kusov, môže byť tuhé, pred ďalšou úpravou sa nakladá do moridla. Chutnejšie je mäso kamzíčat a zvierat do 1 roka.
Mäso kamzíkov je tmavé, aromatické a býva tučnejšie (lojovitějšie). Ak mäso pochádza zo starších kusov, môže byť tuhé, pred ďalšou úpravou sa nakladá do moridla. Chutnejšie je mäso kamzíčat a zvierat do 1 roka.
Spoločná poľovačka je spoločenskou udalosťou a povinnosťou pre každého aktívneho lovca.
HIKMICRO prináša prvú aktualizáciu novinky, fotopasci M15.
Mnohí poľovníci nedoceňujú proces zrenia mäsa a divinu prinesenú z poľovačky ihneď dávajú zamraziť. Zmrazením diviny pred jej vyzretím však neprebehnú v mäse dôležité biochemické procesy.
Pražma je u nás pomerne bežná morská ryba. Najčastejšie sa lovia v Stredozemnom mori a Atlantiku. Je mimoriadne prospešná pre naše zdravie, obsahuje omega 3 nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, D vitamín, selén a draslík. Má biele, pevné, šťavnaté a veľmi chutné mäso s malými kostičkami. Nie je vhodná na zložité a zdĺhavé úpravy, pretože mäso má tendenciu sa veľmi vysušovať.
Na sociálnej sieti facebook sa vyskytujú podvodné reklamy pre produkty HIKMICRO.
Počas svojho veľmi krátkeho života včela nazbiera niekoľko tisícok kvapiek nektáru, z ktorých vyrobí len 7 gramov medu. Aby ich nazbierala, musí nalietať z kvetu na kvet a späť do úľa 800 kilometrov.
Začínalo už pomaly svitať, a ja som ešte stále netrpezlivo čakal pred domom na Michala, s ktorým sme boli dohodnutý že pôjdeme spolu. Nevadilo mi že ideme neskôr ako obvykle, ani to že sa už nejakú chvíľu prechádzam popri aute a všetci psy naokolo moju prítomnosť neustále hlásili.
Demänovskú jaskyňu slobody objavil 3. augusta 1921 Alois KRÁL za pomoci A. MIŠURU a ďalších prieskumníkov suchým najspodnejším ponorom Demänovky. V roku 1922 sa začali sprístupňovacie práce prerazením nového vchodu asi 10 metrov nad Objavným ponorom a v roku 1923 sa inštalovalo dočasné elektrické osvetlenie. Časť jaskyne od Mramorového riečiska cez Veľký dóm až po Zlaté jazierko bola sprístupnená už 10. augusta 1924. V roku 1931 sa inštalovalo definitívne elektrické osvetlenie a sprístupnená...
Mnohí ľudia, dokonca aj poľovníckych kvalít, žijú celé roky v presvedčení, že k príprave dobrého jedla stačí len soľ, korenie, sladká paprika a sem tam trochu rasce. Druhí zase veria vo všeobecne hovorené “huba v plameňoch” a možno len mimo koláčov do všetkého vrážajú chilli, feferónky a ine fajnové žiletky.