Ingrediencie:
cca 800 g zajačích stehien
celé čierne korenie
100 g slaniny
1 lyžicu masla
1 cibuľu
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1,5 dl červeného vína
250 g gaštanov
Gaštany na špičke narežeme a dáme piecť. Stehná zo zajaca dôkladne umyjeme očistíme odblaníme.
Slaninu nakrájame na tenké prúžky a prešpikujeme ňou zajačie stehná, ktoré nasolíme. Najemno nakrájanú cibuľku opražíme na masle, pridáme paradajkový pretlak, celé čierne korenie, cesnak nakrájaný na jemné plátky a vložíme prešpikované zajačie stehná. Chvíľu všetko orestujeme a podlejeme vodou a vínom. Zakryjeme pokrievkou a podusíme až kým nie je mäso úplne mäkké. Počas toho, ako mäso dusíme, ho podľa potreby podlievame vodou a vínom.
Tesne pred dodusením pridáme olúpané gaštany, ktoré sme si dali piecť hneď na začiatku prípravy. Dolejeme zvyšné víno, podľa potreby dochutíme soľou a spolu krátko dodusíme. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky, prípadne ryžu. Naservírovanú porciu mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi.
Kontaktujte nás
E-Shop: +421 907 467 118, Predajňa: +421 917 964 555