INGREDIENCIE:
- 1–1,5 kg kvasenej kapusty aj s vodou (ideálne je, ak je kapusta domáca)
- 400 g pikantnej klobásy z diviny (ak nemáme k dispozícii klobásu z diviny, použijeme obyčajnú)
- 400 g čistého chudšieho mäsa z diviaka
- za hrsť sušených húb (môže byť aj viac – podľa chuti)
- 6 ks sušených sliviek
- celé čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
- bobkový list
- voda
POSTUP PRÍPRAVY:
Do veľkého hrnca dáme pokrájanú kvasenú kapustu posypeme červenou paprikou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list a chvíľu podusíme. Spolu s čerstvým odblaneným a umytým masom následne varíme so sušenými hubami v primeranom, nie veľkom množstve vody. V polovici varenia pridáme klobásu. Sušené slivky pridávame zhruba 10-15 minút pred dovarením, aby sa nám nerozvarili. V priebehu varenia dochucujeme len soľou. Nakoniec prilejeme kapustnú vodu, podľa toho, nakoľko chceme mať kapustnicu kyslú. Povaríme. Na zjamnenie je dobré použiť pochúťkovú kyslú smotanu, ktorú pridávame až na tanieri. Podávame s čerstým chlebom.
NÁŠ TIP:
Varené mäso z diviaka nakrájame na jemné plátky a podávame napríklad s chrenovou penou, prípadne vhodným dresingom.