INGREDIENCIE:
2 KS – SRNČÍ CHRBÁT
3 DL – ČERVENÉ VÍNO
1 DL – RASTLINNÝ OLEJ
NAKLADANÉ ZELENÉ KORENIE
MLETÉ ČIERNE KORENIE
CITRÓNOVÁ ŠŤAVA
ČERSTVÝ TYMIÁN
SOĽ
POSTUP PRÍPRAVY:
Srnčí chrbát očistíme a nakrájame na širšie medailónky. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením, prípadne použte korenie štyroch farieb. Mäso dáme do misy, pridáme čerstvé bylinky, najlepšie sa hodia tymián či rozmarín. Zalejeme kvalitným suchým červeným vínom, pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Pred prípravou necháme medailóniky vonku, aby mäso malo izbovú teplotu. Potom ich osušíme utierkou a ľahko rukou pritlačíme, nemusíme naklepávať, len mäso osolíme.
Na rozpálenom oleji srnčie medailónky sprudka opečieme a to asi 3 minúty z každej strany. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakladané zelené korenie podľa chuti a zalejeme smotanou, krátko povaríme a osolíme. Korenenou omáčkou prelejeme mäso na tanieri, ktorý pred tým nahrejeme.
Srnčie medailónky s korenenou omáčkou podávame najlepšie so zelenými blanšírovanými fazuľovými strukmi a opečenými zemiakmi.