3/4 kg diviny
10 dkg koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice brusnicového kompótu alebo marmelády
3 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica octu, cukor
2 dl červeného vína
5 ks celého čierneho korenia
2 ks nového korenia
2 bobuľky borievky
2 klinčeky
1 bobkový list
tymián
soľ
olej
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a nahrubo nastrúhanú zeleninu, pridáme odblanené na kúsky nakrájané osolené mäso. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme korenie, podlejeme 1 dl vína, dobre premiešame a necháme podusiť. Potom prilejeme trošku vývaru, pridáme ocot a brusnice a zvoľna dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Šťavu zaprášime múkou, prilejeme zvyšok vína, premiešame a ešte chvíľu povaríme, precedíme, dochutíme cukrom, dosolíme, pridáme mäso a krátko prehrejeme.
Kontaktujte nás
E-Shop: +421 907 467 118, Predajňa: +421 917 964 555