Suroviny na prípravu:
očistená a narezaná pražma | 2 (1x150g) ks | |
čerstvé vetvičky tymianu | 4 ks | |
cesnak nakrájaný na plátky | 6 ks | |
sušené chilli nakrájané na tenké kolieska | 1 ks | |
olivový olej | 2 ČL | |
mleté čierne korenie | ||
soľ |
- Na kuchynskú linku si položíme dva dostatočne veľké kusy alobalu, v ktorom sa budú naše pražmy piecť.
- Obidva kusy pražmy si nasolíme a okoreníme (taktiež aj z vnútra). Stred alobalov si zľahka pokvapkáme olivovým olejom a pražmy položíme na vrch (vrch pražmy môžete tiež troška potrieť). Do vnútra, aj na vrch poukladaláme plátky cesnaku, chilli a vetvičky tymianu.
- Z alobalu okolo pražmy si vytvoríme „vaničku“ (aby vrch bol odokrytý) a položíme na plech. Ryby pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 20 – 25 minút.
Prílohu si môžete zvoliť podľa Vašej chuti, niekto má rád zemiaky či už varené alebo pečené alebo len čisto zeleninovú oblohu.
Prajeme dobrú chuť.