SUROVINY:
PANENKA:
panenka z diviaka
1 dcl červené víno
rozmarín
olivový olej
soľ
korenie
NA PYRÉ:
hruška 2 ks
voda 2 dcl
anglická horčica
kremžská horčica
maslo
tymián 3 vetvičky
soľ
NA ZEMIAKY:
zemiaky
olivový olej
POSTUP:
- Hrušky rozpoľte, olúpte, zbavte jadrovníkov a dajte povariť do osolenej vody. V kastróliku nechajte rozohriať maslo, prisypte lístky tymianu a poduste v ňom uvarené hrušky. Potom ich vyberte a rozmixujte a vráťte späť do kastrólika. Pridajte lyžičku anglickej a kremžskej horčice a premiešajte.
- Zemiaky uvarte v šupke, olúpte, nakrájajte na hrubé plátky a orestujte na olivovom oleji.
- Panenku očistite, osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olivový olej a panenku nechajte orestovať s vetvičkou rozmarínu. Potom ju vyberieme stranou, panvicu zalejte červeným vínom a šťavou z kančieho mäsa a nechajte odpariť.
- Na tanier uložte hruškové pyré, opečené zemiaky, nakrájanú panenku a polejte omáčkou z červeného vína.