STEHNO ALEBO CHUDÉ PLIECKO ZO SRNCA ALEBO DIVIAKA
BRAVČOVÁ MASŤ
JALOVEC
PRAŽENÉ MANDĽOVÉ PLÁTKY
MASLO
CESNAK
ČERVENÉ VÍNO
HUSIA PEČEŇ
CIBUĽA
TYMIAN
SOĽ
KORENIE
ŽELATÍNA
KOŇAK
PRÁŠKOVÝ CUKOR
SUŠENÉ BRUSNICE
Na hlbšej panvici rozpustíme bravčová masť, pridáme cibuľu, jalovec, plátky cesnaku a tymian. Všetko zľahka orestujeme. Do základu pridáme očistené, odblanené mäso, všetko osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a podusíme do mäkka. Pridáme červené víno, nakrájanú husaciu pečeň a ešte krátko podusíme.
Zmes dáme do mixéra alebo kutra, pridáme maslo a želatínu, opražené mandle a časť sušených brusníc. Všetko rozmixujeme a nalejeme do vymazaných foriem. Brusnice zaprášime práškovým cukrom, pokvapkáme koňakom a spoločne s paštétou necháme najlepšie do druhého dňa uležať.
Domácu paštétu s praženými mandľami a nakladanými brusnicami podávame s maslom a s pečivom.
Kontaktujte nás
E-Shop: +421 907 467 118, Predajňa: +421 917 964 555