Recept.
Pražma je u nás pomerne bežná morská ryba. Najčastejšie sa lovia v Stredozemnom mori a Atlantiku. Je mimoriadne prospešná pre naše zdravie, obsahuje omega 3 nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, D vitamín, selén a draslík. Má biele, pevné, šťavnaté a veľmi chutné mäso s malými kostičkami. Nie je vhodná na zložité a zdĺhavé úpravy, pretože mäso má tendenciu sa veľmi vysušovať.
V minulom článku sme sa trošku začali venovať Hubertovej kuchyni, ktorá je niekedy naozaj ostrejšia a pikantnejšia. Prebrali sme určité druhy korenín, ktorých znalosť by pri príprave jedál z diviny nemala chýbať. Poďme si povedať niečo viac o ďalších koreninách.
Mnohí poľovníci nedoceňujú proces zrenia mäsa a divinu prinesenú z poľovačky ihneď dávajú zamraziť. Zmrazením diviny pred jej vyzretím však neprebehnú v mäse dôležité biochemické procesy.
Ak sa nejakým spôsobom dostanete k bažantom (phasianus colchicus), pričom ako naj spôsob si vám dovolím doporučiť účasť na poľovačke na ne, vďaka ktorej môžete zažiť vzrušenie z úspešného výstrelu, nadšenie z práce psa, dobrý pocit zo spoločného úspechu pri vzdaní úcte ulovenej zveri, a tiež nadobudnúť zdravú farbu, myseľ i apetít, potom sa môžete pokúsiť o niečo podobné ako ja po návrate z jednej takej v Kiarove.