NA LYKOŽRÚTA JE KRÁTKA AJ TATRANSKÁ ZIMA: VÝSKUMNÍKOV VÝSLEDKY NEPOTEŠILI
ZAUJÍMAVÉ LIEČIVÉ ÚČINKY ZIMNEJ HUBY, PLAMIENKY ZIMNEJ.
Krásny huňatý chvost, šikmé oči a kradmý úsmev – to je líška. Lov líšok v zimnom období, hlavne na snehu, právom patrí medzi najkrajšie lovy. Január a február je obdobím párenia, kedy sú líšky aktívnejšie aj počas dňa a možno ich vábiť aj ich typickými zvukmi, ktoré vydávajú pri hľadaní partnera.
Mnohí ľudia, dokonca aj poľovníckych kvalít, žijú celé roky v presvedčení, že k príprave dobrého jedla stačí len soľ, korenie, sladká paprika a sem tam trochu rasce. Druhí zase veria vo všeobecne hovorené “huba v plameňoch” a možno len mimo koláčov do všetkého vrážajú chilli, feferónky a ine fajnové žiletky.
Za divinu sa považujú zvieratá, ktoré žijú voľne v prírode a sú poľovné. Mäso zveriny je tmavočervené až červenohnedé, tuhšie, má malý obsah tuku. Má osobitú pikantnú chuť a vôňu...
Ako správne skladovať zverinu, aby mäso vyzrelo a malo lahodnú znamenitú chuť a jemnosť? Ako postupovať po ulovení? Dozviete sa v nasledujúcich riadkoch.
Máte to radi pikantné? Veľmi jednoduchý a rýchly recept na prípravu pikantnej pomazánky...
Máme pre vás tip na slávnostný obed čI večeru. Vyskúšajte recept na panenku z diviaka a doplňte ho jemným hruškovým pyré.
Mäso kamzíkov je tmavé, aromatické a býva tučnejšie (lojovitějšie). Ak mäso pochádza zo starších kusov, môže byť tuhé, pred ďalšou úpravou sa nakladá do moridla. Chutnejšie je mäso kamzíčat a zvierat do 1 roka.